Då och då behöver man ströbröd för att kunna baka diverse olika bakverk och laga diverse maträtter. Ströbröd kan användas både som ingrediens och som ett tillbehör som gör bakningen enklare. Men vad består egentligen ströbröd av? Det samt hur du bäst kan använda ströbröd i vardagen får du svar på här nedan.
Vad finns i ströbröd?
Ströbröd är en produkt som består av bröd som du kan strö, därav ordet ströbröd. Vad ströbröd innehåller är dock inte så lätt att ge ett rakt svar på, men för dig som vill ha svar på frågan: Vad finns i ströbröd?, ges här ett förenklat svar. Ströbröd är inte en specifik produkt med ett specifikt innehåll, utan innehållet varierar beroende på vilken typ av ströbröd man vill ha eller beroende på vad som finns tillgängligt i butiken. Ströbröd kan göras av knäckebröd, kex, skorpor, torrt vitt bröd eller torrt surdegsbröd. Kort sagt kan man göra ströbröd av de flesta bröd som kan torkas och smulas sönder. Du kan därför även göra ditt eget ströbröd om du kan och vill prova dig fram.
Så använder du ströbröd till bakning och matlagning
Det finns flera sätt att implementera ströbröd till bakning och matlagning. Till bakning är ströbröd perfekt för att undvika att sockerkakan fastnar i formen. Smöra formen och häll i ströbröd därefter. Det går även bra att använda ströbröd till mat då det är ströbröd som används varje gång man ska panera något. Nästan vad som helst kan paneras och mångas favoriter är panerad fisk eller schnitzlar. Dock bör man inte panera vad som helst. Faktum är att många tråkiga och intetsägande matvaror paneras för att bli lite mer intressanta. I den panerade schnitzeln gömmer sig oftast en väldigt tråkig bit fläskfilé och inuti den panerade fisken hittar man inte sällan en rätt smaklös, torr och tråkig torsk. Man bör inte panera fina råvaror, såsom lax eller oxfilé. Det är snarare synd att låta paneringen ta över en stor del av smaken från den fina råvaran. Men med det sagt är panering ett bra sätt att piffa upp en annars väldigt tråkig maträtt.